Polecamy

Seler naciowy © Pxhere.com
[4/17]

Seler naciowy

Seler naciowy jest też stosunkowo łatwy w uprawie. Końcówkę wkładamy do miseczki z ciepłą wodą i stawiamy w słonecznym miejscu. Gdy nowe listki będą już wyraźne (potrwa to około tygodnia), możemy go przenieść do ziemi. Nie zasypuj nowych listków ziemią!

Chcesz mieć niekończący się zapas ziół, różnych odmian cebuli i sałat? Nic prostszego! Większość używanych w kuchni warzyw może być wykorzystana ponownie, wystarczy odrobina cierpliwości. Co będzie potrzebne na start? Trochę szklanych naczyń, w których będziesz mógł obserwować rozwój korzonków i trochę przestrzeni w słonecznym miejscu. Pamiętaj, że wszystkie roślinki wymagają regularnej zmiany wody na świeżą – wyrób w sobie nawyk częstego sprawdzania stanu roślin. Przygotuj też zapas dobrej jakości gleby – twoje sadzonki będą musiały się czymś pożywić!

Najnowsze wiadomości

reklama