W grupie produktów, które mogą wywołać ból głowy są te, które zawierają histaminę lub tyraminę lub są bogatym źródłem fenyloetyloaminy.
Wymieniona grupa produktów spożywczych może mieć wpływ na ból głowy. Należy jednak pamiętać, że nie u wszystkich osób cierpiących na migrenę, przyczynią się one do występowania niektórych objawów. Warto obserwować swój organizm po ich spożyciu i w ten sposób sprawdzić, czy mają one związek z występującymi bólami głowy. Nie eliminujcie ich od razu z jadłospisów.
WIDEO: Od czego zależy intensywność bólu?
źródło: Dzień Dobry TVN/x-news
Krokusy w Tatrach. W tym roku bardzo szybko
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?