MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Grochówka po mirowsku Koła Gospodyń Wiejskich...
fot. Fot. 123 RF

Regionalne zupy, jakich nie znacie! Tak się gotuje w Małopolsce [PRZEPISY]

Grochówka po mirowsku Koła Gospodyń Wiejskich

Składniki
20 dag łuskanego grochu
10 dag wędzonego boczku
20 dag kiełbasy
duża cebula
marchewka
jajko
grysik
ziele angielskie, liść laurowy
smalec
sól, pieprz

Wykonanie
Groch gotować do miękkości z liśćmi laurowymi, zielem angielskim i solą. Boczek, kiełbasę i cebulę podsmażyć na patelni.
Marchewkę zetrzeć na tarce. Gdy groch będzie miękki, dodać mięso i marchewkę.
Na talerz wsypać grysik i wbić jedno jajko. Wyrobić zbite ciasto, zetrzeć je na tarce do zupy.
Chwilę zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przepis Koła Gospodyń Wiejskich z Mirowa

Zobacz również

Piknik rodzinny w Wyszatycach: święto rodzin i integracji społecznej

Piknik rodzinny w Wyszatycach: święto rodzin i integracji społecznej

Ulewa i gradobicie nadciąga nad powiat szczecinecki. Alert pogodowy!

Ulewa i gradobicie nadciąga nad powiat szczecinecki. Alert pogodowy!

Polecamy

Uwaga na upał! Gdy żar leje się z nieba, wzrasta ryzyko tej gwałtownej choroby

TYLKO U NAS
Uwaga na upał! Gdy żar leje się z nieba, wzrasta ryzyko tej gwałtownej choroby

Deser tylko dla dorosłych, najlepszy na babskie spotkanie. Zachwytom nie ma końca!

Deser tylko dla dorosłych, najlepszy na babskie spotkanie. Zachwytom nie ma końca!

Maroko i Włochy za ok. 100 zł? Szybka wyprzedaż biletów lotniczych

Maroko i Włochy za ok. 100 zł? Szybka wyprzedaż biletów lotniczych