Polecamy

Marchewka © Pxhere.com
[5/17]

Marchewka

Tutaj interesuje nas końcówka, która kończy się natką. Obetnij ją na wysokości centymetra i włóż do płaskiego pojemnika z odrobiną wody. Po 10 dniach wyrośnie świeża natka, którą będzie można wykorzystać w sałatce.

Chcesz mieć niekończący się zapas ziół, różnych odmian cebuli i sałat? Nic prostszego! Większość używanych w kuchni warzyw może być wykorzystana ponownie, wystarczy odrobina cierpliwości. Co będzie potrzebne na start? Trochę szklanych naczyń, w których będziesz mógł obserwować rozwój korzonków i trochę przestrzeni w słonecznym miejscu. Pamiętaj, że wszystkie roślinki wymagają regularnej zmiany wody na świeżą – wyrób w sobie nawyk częstego sprawdzania stanu roślin. Przygotuj też zapas dobrej jakości gleby – twoje sadzonki będą musiały się czymś pożywić!

Najnowsze wiadomości

reklama