Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jajka smażone są w krótkim czasie na niewielkiej ilości...
fot. Jill Wellington/pixabay.com

Najzdrowsze i najsmaczniejsze jajka. Które są lepsze – sadzone czy jajecznica? Przyrządź je w ten sposób, aby wydobyć z nich cenne wartości

Miejsce 4. Jajka sadzone

Jajka smażone są w krótkim czasie na niewielkiej ilości tłuszczu, dzięki temu nie tracą wartości odżywczych. Mogą jednak stać się ciężkostrawne jeśli wchłoną za dużą ilość tłuszczu, dlatego najlepiej smażyć je na łyżeczce oleju roślinnego np. rzepakowego czy słonecznikowego. Jajka sadzone należy rozbijać na dobrze nagrzaną patelnię i olej, a po usmażeniu od razu zdjąć z patelni, aby wchłonęły jak najmniej tłuszczu.

Zobacz również

Nastolatka chciała sprzedać meble przez internet, ale straciła 10 tys. zł

Nastolatka chciała sprzedać meble przez internet, ale straciła 10 tys. zł

Ulica Koniecpolska we Włoszczowie już po rozbudowie. Uroczyste otwarcie (ZDJĘCIA)

Ulica Koniecpolska we Włoszczowie już po rozbudowie. Uroczyste otwarcie (ZDJĘCIA)

Polecamy

Nowa funkcja WhatsApp ukryje to, czego nie chcesz

Nowa funkcja WhatsApp ukryje to, czego nie chcesz

Kalendarzyk imprez sportowych w Małopolsce. Dużo meczów w Krakowie

Kalendarzyk imprez sportowych w Małopolsce. Dużo meczów w Krakowie

Te antyczne zboża są najlepsze dla cukrzyka

Te antyczne zboża są najlepsze dla cukrzyka