MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała...
fot. pixabay.com

Kiszonki na odporność. Jakie warzywa warto włożyć do słoika? Nie tylko kapustę. Te przysmaki sprawdzą się w zimowe dni i święta

Kiszona kapusta

Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała kapusta. Ilość uzależniona jest od tego, jaką objętość końcową chcemy uzyskać. Opcjonalnie, oprócz soli, można dodać wybrane zioła i startą marchewkę. Uzyskaną mieszankę należy kilkukrotnie ubijać, aby wypuścić soki. Im mniej powietrza znajdzie się w słoikach, tym lepiej - wpłynie to pozytywnie na fermentację. Przygotowane weki powinny przebywać w zaciemnionym miejscu od jednego do dwóch tygodni.

Zobacz również

Dożynki Gminy Włoszczowa odbędą się w Rząbcu. Padła data - to 18 sierpnia (ZDJĘCIA)

Dożynki Gminy Włoszczowa odbędą się w Rząbcu. Padła data - to 18 sierpnia (ZDJĘCIA)

Tomasz Loska został nowym bramkarzem Śląska

Tomasz Loska został nowym bramkarzem Śląska

Polecamy

„Ręce piekły jeszcze przez godzinę” – ciemne oblicze szkoły w PRL

„Ręce piekły jeszcze przez godzinę” – ciemne oblicze szkoły w PRL

Herbata z bąbelkami to hit lata. Czy jednak bubble tea to zdrowy wybór?

Herbata z bąbelkami to hit lata. Czy jednak bubble tea to zdrowy wybór?

Szeryf kontra zombie. Te plakaty wyborcze z 1989 roku przeszły do historii

Szeryf kontra zombie. Te plakaty wyborcze z 1989 roku przeszły do historii